Kazano krosnelės yra tradicinės rytų Europos virtuvės dalis, kurios istorija siekia senovės laikus. Jos yra keraminės arba metalinės, dažniausiai medžio kurui deginti skirtos, ir gali būti naudojamos gaminti įvairius patiekalus.
Šios krosnelės turi unikalų dizainą: sferinę arba pusiau sferinę formą, kuri leidžia lygiai išlyginti šilumą, leisdama maistui lygiai keptis iš visų pusių. Jos efektyviai išnaudoja degiąją medžio energiją, o dėl izoliuotos konstrukcijos ilgai išlaiko šilumą ir leidžia maistui virti ar kepti net po to, kai ugnis jau užgesusi.
Šių krosnų tradicija ir menas perduodami iš kartos į kartą, o šiandien jos yra populiarus elementas ne tik kaip maisto gaminimo priemonė, bet ir kaip kultūrinis paveldas, siejantis žmones su senovės virtuvės tradicijomis.